AquaSPINNING

Aquaspinning is een groepsles waarbij deelnemers een fietstraining in het water uitvoeren op gevarieerde posities en met gevarieerde bewegingen. Door gebruik te maken van opzwepende muziek wordt het tempo van de oefeningen en daarmee ook de intensiteit bepaalt.

Door de weerstand van het water worden spieren getraind: niet alleen de benen worden veelvuldig gebruikt, maar ook andere spiergroepen zoals buik- of armspieren komen tijdens de les aan bod.

Kunnen zwemmen is geen vereiste; de les gebeurt in borstdiep water.

Een reeks bestaat uit wekelijkse lessen op donderdag of vrijdag. De lessen duren 45 minuten. Er worden telkens reeksen gemaakt op schoolweken, dus tussen opeenvolgende vakanties.

  • donderdag: 19u45 - 20u30
  • vrijdag: 10u30 - 11u15

Deelnemen kan na inschrijving voor de reeks via de webshop.

Kostprijs: € 9,5 per les (inwoners Poperinge betalen € 8 per les) 

Terugbetalingen van gemiste lessen gebeuren enkel na afgifte van een medisch getuigschrift en bij een afwezigheid van minstens 4 lessen. Het medisch getuigschrift dient ten laatste 7 dagen na de gemiste lessen aan het zwembad te worden bezorgd. Is de afwezigheid minder dan 4 lessen dan is er geen terugbetaling. Er wordt steeds een dossierkost van 10 euro aangerekend. Er worden geen inhaallessen voorzien.

Minimumleeftijd voor deelname: 16 jaar